BIO-BASED PE VERPAKKINGSMATERIALEN

Bio-based PE kunststof wordt geheel gemaakt van hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals suikerriet of maïs of andere biologische bronnen, en biedt een duurzamer alternatief voor grondstoffen die zijn afgeleid van aardolie. Het biedt dezelfde technische voordelen als traditioneel PE zonder verschil in uiterlijk en het kan worden gebruikt in voedselveilige verpakkingen.

image of biobased material

BIO-BASED PE BELEID

inhoudsopgave

Pont streeft er voortdurend naar om de beste duurzame verpakkingsopties te bieden die beschikbaar zijn gericht op een circulaire economie. Wij adviseren over materiaal en ontwerpen die zowel duurzaam zijn als effectiever gerecycled kunnen worden.

BEKIJK ENKELE VAN ONZE DUURZAME PE VERPAKKINGSOPLOSSINGEN

GRATIS MONSTERS BESCHIKBAAR VOOR ALLE PRODUCTEN

Cylindrical jar product

CILINDRISCHE POT

Eenvoudig en praktisch, de cylindrische potten met brede basis en rechte zijkanten hebben een modern profiel.

 • Van 250ml tot 4000ml
 • brede schroefneksafwerking
 • gemakkelijk te gebruiken voor crèmes, vaste stoffen en poeders
Roundpacker 200ml

Roundpacker

Deze robuuste maar lichtgewicht HDPE potten worden vaak geassocieerd met eiwitpoeders.

 • van 100ml tot een 10.000ml
 • brede nek voor een schep
 • vochtbestendig HDPE – lange houdbaarheid
roundpacker hingeguard product

ROUNDPACKER MET SCHARNIERSLUITING

Een mono-materiaal (PE) verpakking dus al veel betere kans op succesvolle recycling.

 • van 75ml tot 250ml
 • gemakkelijk te openen/sluiten scharnierdeksel
 • bio-based in reliëf op de onderkant

KUNT U NIET VINDEN WAT U ZOEKT?

Wij hebben een enorm assortiment producten in diverse duurzame materialen

DE EIGENSCHAPPEN VAN BIO-BASED MATERIALEN

PERFECT VOOR HET BEWAREN VAN VOEDSEL EN GEMAKKELIJK TE RECYCLEN

Als u twijfelt over de overstap naar bio-based HDPE, kunnen wij onze klanten de best beschikbare opties in duurzame materialen en verpakkingsoplossingen bieden voor succesvolle recycling in een circulaire economie.

 • Grondstof verkregen uit natuurlijke bronnen zoals suikerriet, maïs of andere biomassa
 • Producten gemaakt van bio-based PE kunnen nog steeds worden geclassificeerd als voedselveilig.
 • Het wordt gemakkelijk ingezameld bij huishoudelijke recycling en kan meerdere malen worden gerecycled met een stabiele kwaliteit.
 • Het kan in dezelfde stroom worden gerecycled als PE op fossiele basis.
 • Niet te verwarren met bio-afbreekbare of composteerbare kunststoffen, omdat deze maar één keer worden gebruikt en geen circulaire economie ondersteunen.

BEOORDELING VAN DE BESCHIKBAARHEID VAN GRONDSTOFFEN

Klik hier om contact met ons op te nemen over voorraad & beschikbaarheid

De vraag van de consument naar duurzamere materialen blijft groeien, wat op zijn beurt onderzoek en technische innovatie stimuleert voor direct beschikbare praktische en economische oplossingen.

Momenteel zet de toename van de wereldwijde vraag naar bio-based PE de beschikbaarheid van grondstoffen onder druk en daarom beoordeelt Pont de beschikbaarheid op het moment van elk nieuw project.

Uw vragen over bio-based PE hier beantwoord!

Bio-based PE is een kunststof die vervaardigd wordt uit hernieuwbare grondstoffen (o.a. biomassa) maar met dezelfde chemisch eigenschappen als traditionele PE.

Bio-based zegt alleen iets over de herkomst van het materiaal en niets over hoe of waar het materiaal eindigt. Met bio-based worden materialen aangeduid die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen, onder andere van zetmeel, suiker, cellulose, melkzuur, eiwitten of via micro-organismen.

Bio-based kunststof moet niet verward worden met bio-afbreekbaar of composteerbaar plastic. Bio-based kunststof is niet per se biologisch afbreekbaar, maar het kan gemakkelijk in dezelfde stroom worden gerecycled als PE op oliebasis voor een circulaire economie. 

Ja, bio-based kunststoffen (kunststoffen die worden gemaakt van biomassa in plaats van kunststoffen op basis van aardolie) kunnen gemakkelijk worden gerecycleerd in dezelfde stroom als traditionele kunststoffen. Niet te verwarren met biologisch afbreekbare of composteerbare kunststoffen, die niet gerecycled kunnen worden.

LEES MEER OVER AL ONZE DUURZAME OPLOSSINGEN

WIJ HEBBEN EEN BREED SCALA AAN DUURZAME OPTIES VOOR AL ONZE PRODUCTEN

GERECYCLED PET

Lees meer over gerecycled PET en hoe onze producten worden gemaakt van verschillende hoeveelheden gerecycled materiaal, variërend van 0% – 30% – 100% gerecycled PET-materiaal dat wordt ingezameld en hergebruikt. Klik hier voor meer informatie

GLAS

Lees meer over ons materiaal glas en over ons voedselveilige materiaal dat de beste oplossing is voor het bevatten van vloeistoffen, vaste stoffen, en vele andere food grade producten voor consumptie. Klik hier voor meer informatie

GERECYCLED HDPE

Lees meer over gerecycled HDPE en hoe deze duurzame verpakkingsoplossing, die niet geschikt is voor levensmiddelen, perfect is voor het veilig opslaan van chemicaliën, zuren, alcoholen en vele andere producten. Klik hier voor meer informatie

VRIJ VAN CARBON BLACK

Lees meer over vrij van carbon black en hoe deze duurzame verpakkingsoplossing de recyclingcentra in staat stelt producten te identificeren die gerecycled en hergebruikt moeten worden. Klik hier voor meer informatie

ALLE DUURZAME OPTIES

Lees meer over al onze duurzame verpakkingen, inclusief ons groene proces en ons beleid om het milieu te beschermen door middel van recycling en duurzame materialen. Klik hier voor meer informatie

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE

Uw bedrijf wordt volledig ondersteund door Pont Packaging. Neem de volgende stap naar een groenere toekomst en informeer naar de verschillende groene verpakkingsoplossingen die wij bieden, offertes en advies.

Neem contact op met Pont Packaging

OFFERTES, ADVIES, LOGISTIEK, BESTELLINGEN, MONSTERS

Als u meer antwoorden nodig heeft of ondersteuning wilt voor iets op deze pagina, neem dan gerust direct contact op met het Pont team via de onderstaande knop. Ons team bestaat uit experts sinds 1905 en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Powered by Atypic