DE IMPACT VAN CARBON BLACK IN HET RECYCLING PROCES

Wist u dat kunststofverpakkingen die met carbonzwartpigmenten zijn gemaakt, gewoonlijk op de vuilstortplaats terechtkomen? Zelfs als ze gemaakt zijn van gemakkelijk te recyclen materialen zoals PE of PET. Het is tijd om na te denken over de beste kleuren voor uw merkverpakking en over te schakelen op carbon black vrije pigmenten in donkerdere tinten voor de verpakking en de sluiting.

carbon black material

Vrij van Carbon Black

INHOUDSOPGAVE

Als u meer vragen heeft of wilt spreken met onze experts op het gebied van carbon black vrije verpakkingen neem dan gerust contact met ons op.

WAT IS CARBON BLACK?

Carbon black bestaat uit fijne deeltjes die voornamelijk uit koolstof bestaan. Verschillende eigenschappen van carbon black worden bij de productie gecontroleerd door een gedeeltelijke verbranding van olie of gassen. De internationale kleurindex is PBK-7.  Carbon black wordt op grote schaal gebruikt in diverse toepassingen, van zwart kleurpigment van kranteninkten tot elektrisch geleidend middel van hoogtechnologische materialen.

Wat zijn de toepassingen van carbon black?

Een grote hoeveelheid carbon black wordt voornamelijk gebruikt in banden als uitstekende rubberversterking. Carbon black is ook een uitstekende kleurstof als zwart pigment, en wordt daarom op grote schaal gebruikt voor drukinkten, harskleuring, verven en toners. Bovendien wordt carbon black in diverse andere toepassingen gebruikt als een elektrisch geleidend middel, waaronder antistatische films, vezels en geheugenschijven.

carbon black powder form

HOE CARBON BLACK VRIJE VERPAKKINGEN RECYCLINGCENTRA HELPEN

carbon black free products NIR

Om correct te kunnen sorteren, moet de verpakking worden gedetecteerd door de zogenaamde “near infra-red” sensor, kortweg NIR. Deze sensor detecteert het type polymeer door lichtpunten te spotten op het oppervlak van de verpakking en identificeert het gereflecteerde lichtbereik van het grootste deel van het polymeer. Dit is speciaal voor elk polymeertype, b.v. HDPE, PET, PP enz. Is het niet mogelijk het oppervlak van de verpakking te detecteren, dan kan de verpakking niet worden gedetecteerd en vervolgens niet worden gesorteerd. De verpakking zal dan worden afgekeurd voor verbranding of storting.

IK BEN GEÏNTERESSEERD IN CARBON BLACK VRIJE PRODUCTEN

HOE INFORMEER IK NAAR ONZE CARBON BLACK VRIJE VERPAKKINGEN

Om te informeren naar een product in vrij van carbon black, moet u naar een van onze assortimenten navigeren met behulp van de knop hieronder of via onze geavanceerde zoekfilters op onze homepage. Zodra u het product en de maat hebt gevonden waarnaar u op zoek bent, voegt u het product toe aan uw selectie met behulp van de knop onder het product en klikt u vervolgens op de knop “Mijn selectie” in de kopregel.

Vanaf hier kunt u uw contactgegevens invoeren en het team een bericht sturen waarin u uitlegt dat u geïnteresseerd bent in de optie voor vrij van carbon black materiaal. Ons team van deskundigen zal dan contact met u opnemen over de prijs, de voorraad en de volgende stappen voor het bestellen.

DE BESTE KLEUREN VOOR UW VERPAKKING KIEZEN

UW PRODUCT IN DE RECYCLINGSTROOM HOUDEN

Bent u bezig met de lancering van een nieuw merk of de herontwikkeling van uw productverpakking? Er is iets om over na te denken voordat u een kleur kiest voor de verpakking of de sluiting.

Overweeg voor PET lichtere kleuren te kiezen, d.w.z. helder of zeer lichtgroen of blauw, zodat de verpakking in de recyclingstroom kan blijven. Kies voor PE een kleur die geen carbon black als bestanddeel heeft.

Voor producten die gevoelig zijn voor licht, raden wij aan een UV-filter toe te voegen aan de kunststof in plaats van de donkere kleuren. Bedenk ook dat carbon black niet alleen in zwarte kunststoffen voorkomt, maar ook in allerlei donkere kleuren, waaronder.

ZIJN VERPAKKINGEN DIE GEMAAKT ZIJN MET CARBON BLACK VRIJE PIGMENTEN NOG STEEDS GESCHIKT VOOR LEVENSMIDDELEN?

Ja! De technische prestaties van houders of sluitingen die met CBF-pigmenten zijn gemaakt, blijven dezelfde en de verpakking kan nog steeds worden geclassificeerd als geschikt voor gebruik in levensmiddelen.

Wij willen er zeker van zijn dat elke verandering aan onze verpakkingen nog steeds 100% goedgekeurd zouden zijn voor gebruik in voedingsmiddelen. Net als voorheen helpen wij alleen het milieu te ondersteunen met onze beslissing om door te gaan met het gebruik van carbon black vrije producten.

UW VRAGEN OVER CARBON BLACK PIGMENT HIER BEANTWOORD!

Carbon black wordt geproduceerd door onvolledige verbranding van koolstofhoudende grondstoffen. Betrekkelijk goedkope voorhanden zijnde grondstoffen zoals pek, steenkoolteer en tegenwoordig ook zware aardoliefracties worden hiervoor gebruikt.

Carbon black is een veel gebruikt zwart pigment. Het bestaat uit roetdeeltjes die tijdens een onvolledige verbranding van koolstofhoudende grondstoffen (teer, steenkool, aardoliedelen) met een waternevel uitgefilterd worden (agglomeraten).

Ja, carbon black is geclassificeerd als een brandbare stof. Het is dus verstandig het uit de buurt te houden van alle ontstekingsbronnen inclusief warmte, vonken en vlammen.

Carbon black is niet biologisch afbreekbaar, maar het is ook niet giftig en loogt niet uit naar het grondwater als het op een stortplaats terechtkomt.

LEES MEER OVER AL ONZE DUURZAME OPLOSSINGEN

WIJ HEBBEN EEN BREED SCALA AAN DUURZAME OPTIES VOOR AL ONZE PRODUCTEN

BIO-BASED PE

Lees meer over hoe deze duurzame verpakkingsoplossing presteert, waarvoor het kan worden gebruikt, producten die we beschikbaar hebben en hoe het kan worden gerecycled voor een circulaire economie. Klik hier voor meer informatie

GLAS

Lees meer over ons materiaal glas en over ons voedselveilige materiaal dat de beste oplossing is voor het bevatten van vloeistoffen, vaste stoffen, en vele andere food grade producten voor consumptie. Klik hier voor meer informatie

GERECYCLED HDPE

Lees meer over gerecycled HDPE en hoe deze duurzame verpakkingsoplossing, die niet geschikt is voor levensmiddelen, perfect is voor het veilig opslaan van chemicaliën, zuren, alcoholen en vele andere producten. Klik hier voor meer informatie

GERECYCLED PET

Lees meer over gerecycled PET en hoe onze producten worden gemaakt van verschillende hoeveelheden gerecycled materiaal, variërend van 0% – 30% – 100% gerecycled PET-materiaal dat wordt ingezameld en hergebruikt. Klik hier voor meer informatie

ALLE DUURZAME OPTIES

Lees meer over al onze duurzame verpakkingen, inclusief ons groene proces en ons beleid om het milieu te beschermen door middel van recycling en duurzame materialen. Klik hier voor meer informatie

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE

Uw bedrijf wordt volledig ondersteund door Pont Packaging. Neem de volgende stap naar een groenere toekomst en informeer naar de verschillende groene verpakkingsoplossingen die wij bieden, offertes en advies.

Neem contact op met Pont Packaging

OFFERTES, ADVIES, LOGISTIEK, BESTELLINGEN, MONSTERS

Als u meer antwoorden nodig heeft of ondersteuning wilt voor iets op deze pagina, neem dan gerust direct contact op met het Pont team via de onderstaande knop. Ons team bestaat uit experts sinds 1905 en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Powered by Atypic