GERECYCLED PET VERPAKKINGSMATERIAAL

Als u uw producten in kunststof verpakkingen moet verpakken, hoe kunt u dan de duurzaamheid van uw merk verbeteren? PET is een zeer veelzijdige en praktische kunststof.

Het is een aantrekkelijke keuze als u wilt dat uw consumenten kunnen zien wat ze kopen en het biedt uitstekende barrière-eigenschappen tegen vocht en zuurstof voor een langere houdbaarheid. Het is ook gemakkelijk te recycleren, dus overweeg de voordelen van het toevoegen van gerecyclede inhoud aan uw verpakking.

image of the difference in recycled content

GERECYCLED PET

INHOUDSOPGAVE

Pont streeft er voortdurend naar om de beste duurzame verpakkingsopties te bieden die beschikbaar zijn gericht op een circulaire economie. Wij adviseren over materiaal en ontwerpen die zowel duurzaam zijn als effectiever worden gerecycled.

BEKIJK ENKELE VAN ONZE DUURZAME R-PET VERPAKKINGSOPLOSSINGEN

GRATIS MONSTERS BESCHIKBAAR VOOR ALLE PRODUCTEN

PETPACKER

Een geweldig assortiment voor pillen, capsules en tabletten, de perfecte helderheid van de Petpackers voegen waarde toe aan uw merk.

 • van 60ml tot 950ml
 • schroefdop of scharnierdeksel
 • brede hals voor grotere capsules

CILINDRISCHE POT

Een eenvoudige en praktische pot met een moderne en elegante stijl met goed zicht op de inhoud.

 • van 500ml tot 1000ml
 • Schroefnek over de volledige breedte
 • gemakkelijk te gebruiken voor crèmes, vaste stoffen en poeders

PET SIROP FLES

Een moderne update van de traditionele farmaceutische fles, nu overgenomen door een verscheidenheid van sectoren.

 • van 60ml tot 1000ml
 • uniforme 28 ROPP sluiting voor alle maten
 • veilig en lichtgewicht

KUNT U NIET VINDEN WAAR U NAAR OP ZOEK BENT?

Wij hebben een enorm assortiment producten in diverse duurzame materialen

DE VERSCHILLENDE VOORDELEN VAN GERECYCLED PET

GEMAAKT, GEBRUIKT, GERECYCLED, OPNIEUW GERECYCLED.

Als u twijfelt over het overstappen op gerecycled PET, kunnen wij onze klanten de best beschikbare opties bieden in duurzame materialen en verpakkingsoplossingen voor succesvolle recycling in een circulaire economie.

 • Gerecycled PET biedt zeer vergelijkbare technische eigenschappen als nieuw PET
 • Producten gemaakt van gerecycled PET kunnen nog steeds worden geclassificeerd als voedselveilig
 • Het wordt gemakkelijk ingezameld bij huishoudelijke recycling en kan meerdere malen worden gerecycled en een stabiele kwaliteit behouden
 • het kan opnieuw worden gerecycleerd in dezelfde stroom als nieuw PET
 • Gerecycled PET gebruikt minder hulpbronnen en minder energie om geproduceerd te worden dan nieuw PET

KIES UW PERCENTAGE GERECYCLED PET

GRATIS MONSTERS BESCHIKBAAR VOOR PERCENTAGES GERECYCLED PET

Hoewel 100% gerecycled PET de ideale oplossing lijkt, moet er een evenwicht worden gevonden tussen de duurzaamheid van het product en de hulpbronnen van gerecycled PET als grondstof wereldwijd.

Op basis hiervan stellen wij een gerecycled gehalte van 30% voor.

Een ander aspect waarmee rekening moet worden gehouden, is de verkleuring van PET, die varieert naargelang van de hoeveelheid gerecycleerd materiaal die is toegevoegd en die ook van partij tot partij kan verschillen. De consument van vandaag is er echter steeds meer aan gewend om deze verkleuring te zien op zijn retailproducten, waardoor het een indicator wordt van uw engagement voor duurzamere verpakkingen.

0% R-PET

Deze verpakking is gemaakt van 0% gerecycled PET, wat betekent dat de Petpacker volledig gemaakt is van nieuw PET. 

De kleur is zeer helder en kan worden waargenomen als zijnde gemaakt van gloednieuw materiaal.

30% R-PET

Deze verpakking is gemaakt van 30% gerecycled PET, wat betekent dat 70% van het materiaal dat voor de productie van deze Petpacker is gebruikt, bestaat uit nieuw PET.

Er is een kleine verkleuring zichtbaar, te wijten aan de 30% gerecycleerd materiaal.

100% R-PET

Deze verpakking is gemaakt van 100% gerecycled PET, wat betekent dat deze Petpacker volledig gemaakt is van gerecycled PET en geen virgin PET bevat.

De kleurverandering is meer uitgesproken door de grote hoeveelheid gerecycled materiaal.

UW VRAGEN OVER GERECYCLEERD PET, HIER BEANTWOORD!

Ja, een circulaire economie is gebaseerd op het steeds opnieuw recyclen van artikelen. Maar waar glas of metaal bijna oneindig kunnen worden gerecycled, kunnen de meeste kunststoffen, waaronder PET, slechts een klein aantal keren worden gerecycled voordat de kwaliteit wordt aangetast. 

PET (polyethyleentereftalaat) kunststof is een van de meest gerecycleerde polymeren. Recycleerbaar betekent dat een gebruikte plastic bak naar het recyclingcentrum kan worden gebracht om te worden gesorteerd en versnipperd tot “recyclaat”. Dit recyclaat kan dan in een nieuwe container worden gegoten. Zo wordt voorkomen dat het plastic wordt gestort op een stortplaats waar het vele jaren duurt voordat het is afgebroken.

Gerecycled PET is net zo goed als nieuw PET, maar heeft minder grondstoffen in de productie.

Als er PET, HDPE, PVC, LDPE, PP of PLA op de verpakking staat, kan het gerecycled worden. Deze materialen zijn goed te verwerken.

LEES MEER OVER AL ONZE DUURZAME OPLOSSINGEN

WIJ HEBBEN EEN BREED SCALA AAN DUURZAME OPTIES VOOR AL ONZE PRODUCTEN

BIO-BASED PE

Lees meer over hoe deze duurzame verpakkingsoplossing presteert, waarvoor het kan worden gebruikt, producten die we beschikbaar hebben en hoe het kan worden gerecycled voor een circulaire economie. Klik hier voor meer informatie

GLAS

Lees meer over ons materiaal glas en over ons voedselveilige materiaal dat de beste oplossing is voor het bevatten van vloeistoffen, vaste stoffen, en vele andere food grade producten voor consumptie. Klik hier voor meer informatie

GERECYCLED HDPE

Lees meer over gerecycled HDPE en hoe deze duurzame verpakkingsoplossing, die niet geschikt is voor levensmiddelen, perfect is voor het veilig opslaan van chemicaliën, zuren, alcoholen en vele andere producten. Klik hier voor meer informatie

VRIJ VAN CARBON BLACK

Lees meer over vrij van carbon black en hoe deze duurzame verpakkingsoplossing de recyclingcentra in staat stelt producten te identificeren die gerecycled en hergebruikt moeten worden. Klik hier voor meer informatie

ALLE DUURZAME OPTIES

Lees meer over al onze duurzame verpakkingen, inclusief ons groene proces en ons beleid om het milieu te beschermen door middel van recycling en duurzame materialen. Klik hier voor meer informatie

NEEM CONTACT MET ONS OP VOOR MEER INFORMATIE

Uw bedrijf wordt volledig ondersteund door Pont Packaging. Neem de volgende stap naar een groenere toekomst en informeer naar de verschillende groene verpakkingsoplossingen die wij bieden, offertes en advies.

Neem contact op met Pont Packaging

OFFERTES, ADVIES, LOGISTIEK, BESTELLINGEN, MONSTERS

Als u meer antwoorden nodig heeft of ondersteuning wilt voor iets op deze pagina, neem dan gerust direct contact op met het Pont team via de onderstaande knop. Ons team bestaat uit experts sinds 1905 en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Powered by Atypic