PONT DOSING BOTTLES FOR PRECISION LIQUIDS

Brugdoseerflessen voor precisie vloeistoffen

Vloeistofcontainers maken een veilig gebruik van chemische vloeistoffen mogelijk.

Bij chemische vloeistoffen is het vaak de milliliter die telt. Daarom zijn er verpakkingsoplossingen nodig waarmee vloeistoffen niet alleen betrouwbaar kunnen worden vervoerd en opgeslagen, maar ook nauwkeurig kunnen worden toegevoerd en gedoseerd. De doseerflessen van Pont zorgen ervoor dat deze taken zorgvuldig kunnen worden uitgevoerd. Ze zijn praktisch, robuust, veelzijdig en duurzaam. De doseerflessen zijn gemaakt van hoogwaardig HDPE en kunnen ook worden gemaakt van milieuvriendelijk gerecycled HDPE. Maar thuis of in de garage gaat het niet alleen om het nauwkeurig doseren van chemicaliën en concentraten, maar ook om de veiligheid. Vloeibare chemicaliën moeten altijd worden verpakt in een houder met een kindveilige sluiting om gevaren in het huishouden te voorkomen.

Wat is een maatfles?

Ze zijn gemakkelijk te vullen door fabrikanten en eenvoudig te gebruiken door eindgebruikers, zodat er geen aparte maatbeker nodig is. Ze maken gebruik van een ingebouwde buis die de doseerkamer vult tot het vereiste niveau wanneer in de fles wordt geknepen; gewoon meten en gieten.

Wij bieden twee modellen vloeistofdoseerflessen aan.

Een systeem met één hals dat een dop gebruikt aan de basis van de meetkamer, zodat de fles gemakkelijk aan het begin kan worden gevuld.

Een tweehalssysteem waarmee de doseerkamer kan worden gebruikt of de inhoud rechtstreeks uit de fles kan worden geschonken. De kamers van de tweehalsversie zijn gegradueerd, waardoor meerdere doseermogelijkheden en flexibiliteit mogelijk zijn.

Pont biedt een breed scala aan doseerflessen voor uiteenlopende toepassingen, waardoor ze ideaal zijn voor merkcontinuïteit wanneer in een assortiment een monsterformaat, een standaardformaat en een bulkformaat nodig zijn. De flacons variëren van 50ml tot 1000ml en de doseerkamers van 5ml tot 60ml. Pont heeft HDPE flacons in naturel op voorraad – de doorschijnende afwerking zorgt ervoor dat het vloeistofniveau zichtbaar is op de schaalverdeling – maar elke andere kleur kan op verzoek worden geproduceerd.

Neem contact op met ons deskundig verkoopteam voor meer informatie over hoe de doseerflessen voor uw producten kunnen worden gebruikt of om een offerte of monster aan te vragen.

Aanpassing van de container

De standaard doseerfles van Pont heeft een natuurlijke kleur en is slechts één van onze hoogwaardige assortimenten voor de chemische sector. Er zijn echter een aantal opties om deze containers aan te passen om een individuele verpakkingsoplossing te creëren. Van een bedrijfslogo tot versterking door graveren of stempelen, klanten kunnen het ook uniek maken met een kleur die bij hun merk past.

Pont heeft een interne technische ontwikkelingsafdeling die samen met de klant het gewenste product op maat maakt. Om tot een verpakkingsoplossing op maat te komen, doorloopt het idee verschillende stadia: van de handmatige schets en het concept, via het 3D-model en het proefdraaien, tot de gereedschappen en de productie.

Personalising containers

Toepassingsgebieden

Waar hygiëne- en veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen, is het essentieel om doses nauwkeurig af te meten, waardoor doseerflessen populair zijn in diverse sectoren, waaronder de chemische, agrarische, diergeneeskundige en paardengeneeskunde:
• chemische concentraten voor aquaria • ontsmetting • detergent • meststof • vloeibaar dierlijk supplement • automobiel • en nog veel meer
Dit is niet alleen een kwestie van gebruiksgemak, maar vooral ook van veiligheidsaspecten. De doseercontainer kan voor het doseren van geconcentreerde chemicaliën gevaarlijke stoffen bevatten die niet ongecontroleerd mogen ontsnappen. De eigenschappen van het materiaal zijn bepalend voor de kwaliteit van een product dat bestemd is voor de bewaring en opslag van chemicaliën, oplossingen en vloeistoffen. Het moet de volgende kenmerken hebben: lange levensduur, stabiliteit, sterkte, kinderveilige sluiting (CRC) en gebruiksgemak.

Duurzame doseerflessen van gerecycleerd hdpe

Fabrikanten begrijpen hoe belangrijk het is om de impact van hun verpakkingen op het milieu te analyseren. Pont kan helpen met een speciaal groen team dat kan adviseren over alle aspecten van een verpakking, van materialen en ontwerp tot sluitingen en etikettering.

Doseerflessen vormen hierop geen uitzondering en kunnen uit gerecycleerd HDPE worden vervaardigd. Dit is mogelijk omdat ze worden gebruikt voor chemische toepassingen, aangezien gerecycled HDPE momenteel niet is goedgekeurd voor gebruik in levensmiddelen. Natuurlijke HDPE-flessen zullen een lichte verkleuring vertonen, zoals hier, maar deze verkleuring kan met trots worden gedragen, om te laten zien dat er een verandering ten goede heeft plaatsgevonden.

Ga voor meer informatie over ons duurzame verpakkingsbeleid naar de website van Pont:

0%
gerecycleerd
HDPE

100%
gerecycleerd
HDPE

Vele voordelen vanuit veiligheidsoogpunt

Of het nu gaat om chemicaliën, oplosmiddelen, zure of alkalische reinigingsmiddelen, de doseerflessen van Pont HDPE of gerecycled HDPE maken het meten in kunststof verpakkingen gemakkelijk, veilig en handig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende versies en maten, van 50 milliliter tot 1.000 milliliter, en worden vervaardigd met één of twee halzen, zodat er voor elke toepassing een ideale versie is. De klant kan kiezen uit vele verschillende combinaties die variëren in capaciteit, grootte van de meetkamer, uitvoering met één of twee halzen en kleur van de dop.

Dankzij hun hoogwaardige HDPE-constructie kunnen deze doseerflessen worden hergebruikt en opnieuw worden gevuld. Daarmee voldoen deze producten ook aan ecologische eisen. Bovendien zijn de containers ruimtebesparend en morsen ze niet onnodig.

De meetkamer maakt het gemakkelijk om de gewenste hoeveelheid vloeistof te doseren. De kamer kan automatisch worden gevuld door op de container te drukken. Uiteraard voldoen deze doseerflessen aan alle strenge voorschriften voor het verpakken van gevaarlijke stoffen die een kindveilige verpakking vereisen.

dosing bottles blue
In mold fluorisation

In-mould fluorisatie: versterkte bescherming van de HDPE fles

Stijve flessen die chemicaliën bevatten die als gevaarlijke stoffen zijn aangemerkt, kunnen van binnenuit worden versterkt met de in-mould fluoriseringstechniek. Bij deze techniek, die in de chemische industrie wordt gebruikt, wordt een concentratie fluor toegevoegd tijdens het blaasvormen van HDPE. De fluorbarrière, die ontstaat door chemische modificatie van het binnenoppervlak van de fles, heeft als kenmerk dat er een extra ondoordringbare laag in de fles ontstaat. Zij biedt bescherming in twee richtingen tegen migratie van de verpakking en de inhoud. De voordelen van deze barrièretechnologie zijn drieledig:
 • Het behoudt de recycleerbaarheidseigenschappen van de fles, die recycleerbaar blijft in dezelfde stroom als andere standaard HDPE-verpakkingen.
 • Het verandert de vorm of de inhoud van de fles of het blikje niet.
 • Het is gemakkelijk te gebruiken, omdat het gebruik maakt van HDPE, een standaardpolymeer.
Het verhoogt de sterkte en duurzaamheid van doseerflessen en handhaaft de integriteit van de verpakking voor meer veiligheid bij gebruik en na verloop van tijd. Het wordt met name aanbevolen voor bescherming tegen oplosmiddelen op oliebasis of chemicaliën die verkleuring of verbleking van het plastic kunnen veroorzaken. De op deze wijze behandelde HDPE-fles is een ideale oplossing voor zogenaamde moeilijke vloeistoffen: fytosanitaire producten, producten op basis van aardolie, enz.

Niet de juiste container voor u is?

Ontdek andere bruggenreeksen voor de chemische sector

Winchester bottle 30ml amber glass

Winchester
fles

 • Materiaal: Glas
 • van 10ml tot 2500ml
Cylindrical-jar-HDPE_Pont-Packaging

Cilindrische
pot

 • Materiaal: HDPE
 • van 150 ml tot 4000 ml
Veral-bottle_PET_Pont-Packaging

Veral
fles

 • Materiaal: PET
 • van 100ml tot 1000ml
square jar HDPE 750ml CT 89mm

Vierkante
pot

 • Materiaal: HDPE
 • van 500ml tot 750ml
Alpha-sirop-bottle-PET_Pont-Packaging

Sirop
fles

 • Materiaal: PET
 • van 100ml tot 1000ml

Pont packaging - een wereldwijde verpakkingspartner sinds 1906

De Groep Pont-Europe is gespecialiseerd in op maat gemaakte verpakkingsoplossingen in glas en kunststof en is met 13 magazijnen vertegenwoordigd in alle belangrijke Europese landen. De doseerflessen voor chemicaliën vormen slechts een klein deel van het assortiment. Daarnaast levert het internationale bedrijf hoogwaardige verpakkingsoplossingen in glas of kunststof aan de levensmiddelen- en drankenindustrie, de vitamine- en sportvoedingindustrie, de dierverzorging, de persoonlijke verzorging en de farmaceutische industrie en biedt het optioneel logistieke ondersteuning bij levering en voorraadbeheer.

Powered by Atypic